De leukste activiteiten op de Veluwe

Alle activiteiten

Activiteiten op de Veluwe

De Veluwe is een prachtige locatie om te overnachten en te genieten van de natuur en frisse lucht. Er zijn vele opties beschikbaar, variërend van hotels, bungalows, B&B’s, groepsaccommodaties tot campings. Of je nu op zoek bent naar luxe of een meer basic verblijf, er is voor elk wat wils.

Als je op zoek bent naar een hotel op de Veluwe, zijn er tal van mogelijkheden. Van bekende ketens tot kleinschalige boutique hotels, er is voor elk budget en elke stijl wel iets te vinden. Veel hotels bieden ook arrangementen aan, zoals fiets- of wandelarrangementen, waarbij je kunt genieten van de prachtige omgeving.

Een bungalow op de Veluwe is een geweldige optie voor families of groepen vrienden die samen willen verblijven. Er zijn diverse bungalowparken te vinden, van eenvoudig tot zeer luxe. Je kunt er genieten van de rust en natuur, terwijl je toch alle voorzieningen bij de hand hebt.

Een bed & breakfast op de Veluwe is een goede keuze voor wie op zoek is naar een persoonlijke sfeer en gastvrijheid. Vaak zijn deze accommodaties kleinschalig en kun je er genieten van een heerlijk ontbijt en persoonlijke tips van de gastheer of -vrouw.

Voor grotere groepen is een groepsaccommodatie op de Veluwe een ideale optie. Er zijn diverse accommodaties beschikbaar, variërend van eenvoudige kampeerboerderijen tot luxe vakantiehuizen. Het is een perfecte manier om samen te genieten van de natuur en elkaar.

Tot slot zijn er op de Veluwe ook diverse campings te vinden. Van basic campings tot luxe glamping opties, er is voor elk type kampeerder wel iets te vinden. Je kunt er genieten van de natuur en de rust, terwijl je toch alle voorzieningen bij de hand hebt.

Wild excursie Harderwijk

Gaan jullie mee met onze natuurgids? We wandelen door de bossen van Harderwijk en komen ook op een zeer uniek stuk van de Veluwe, de zandverstuiving. Ontdek de Veluwe op een unieke manier. 

Mountainbike clinic beginners

De Veluwe verkennen per mountainbike? Reserveer dan snel je plek voor de beginners clinic.  

Startpunt: Harderwijk

Autospeurtocht Noord Veluwe

Met jullie eigen auto kan je deze speurtocht rijden. Super leuk en leerzaam voor het hele gezin. Onderweg moeten jullie wel allerlei opdrachten uitvoeren zoals: foto’s maken of vragen beantwoorden.  

MTB Route Harderwijk

De MTB route Harderwijk kenmerkt zich door technische singletracks met pittige hoogteverschillen, mooie uitzichten over het Beekhuizerzand, de fraaie Leuvenumse bossen en de Leuvenumse beek.

Zwaartepunt van NL, Putten

Frans Storbeck, informaticus geoloog en wetenschappelijk medewerker aan de Gemeentelijke Universiteit van Amsterdam, berekende in 1984 het zwaartepunt van Nederland met de computer. Hij kwam met zijn berekeningen uit op de kilometercoördinaten 472.7 noord en 171.8 oost, gelegen binnen het grondgebied van de gemeente Putten.

Uitkijk toren, Kootwijkerzand

De uitkijktoren, gemaakt van cortenstaal, bereikt een hoogte van 13,5 meter en weegt 17.000 kilo. Een serieuze reus van staal dus. De kern van de toren bestaat uit 4 trappen en 2 bordessen; een kleinere halverwege de toren en een groter platform bovenop. Vanaf de top heb je 360 graden een fantastisch uitzicht over een van de grootste natuurgebieden van Nederland, de Veluwe. 

De leukste activiteiten op de Veluwe

Alle activiteiten

radio koowtijk veluwe
herfst bos veluwe

De Veluwe is een prachtig natuurgebied in Nederland dat jaarlijks vele toeristen trekt. Naast de mooie natuur zijn er ook veel activiteiten en bezienswaardigheden te vinden in de Veluwse dorpen.

Een van de meest populaire activiteiten in de Veluwe is fietsen. Er zijn veel fietsroutes beschikbaar die u langs de mooiste plekjes van de Veluwe voeren. Zo kunt u bijvoorbeeld de Posbank beklimmen en genieten van het prachtige uitzicht. Daarnaast zijn er ook veel wandelroutes beschikbaar, die u langs de mooiste plekjes van de Veluwe voeren.

De Veluwe heeft ook veel bezienswaardigheden te bieden. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Kröller-Müller Museum, waar u een indrukwekkende collectie moderne kunst kunt bewonderen. Ook Paleis Het Loo is een echte aanrader, hier kunt u terecht voor een kijkje in het leven van de koninklijke familie.

Naast deze activiteiten en bezienswaardigheden zijn er ook veel gezellige Veluwse dorpen die een bezoekje waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan het sfeervolle Hoenderloo met haar gezellige restaurants en terrasjes. Of het historische Elburg, waar u terug in de tijd gaat en kunt genieten van de vele monumenten en oude straatjes.

Al met al biedt de Veluwe voor ieder wat wils. Of u nu van natuur, cultuur of gezelligheid houdt, in de Veluwe vindt u het allemaal!

Radio Kootwijk

Het monumentale voormalige zendstation Radio Kootwijk verrijst in het hart van de Veluwe, waar de bomen plaats maakten voor een open gebied van heidevelden en zandverschuivingen. Eenmaal de afrit naar Radio Kootwijk genomen, begint de verwondering. Een slingerend pad door de imposante bossen leidt via het kleine gelijknamige dorp naar het voormalige zendstation. Een karakteristiek imposant gebouw dat middenin een natuurlijke omgeving staat. Hier is ruimte voor zowel ontspanning als zakelijke ontmoetingen en evenementen.

Voor de meesten is het een imposant en karakteristiek gebouw, voor de ander een brok beton en unheimisch. Het is een bijzonder stukje Cultureel Erfgoed en is hoe dan ook: Ruimte die je raakt!

Meer info over Radio Kootwijk

Auto speurtocht noord Veluwe 

Een auto speurtocht is een leuke activiteit om met het gezin te doen, vooral op de Veluwe, waar er veel mooie plekjes te ontdekken zijn. Met de auto kun je gemakkelijk van de ene naar de andere locatie rijden en onderweg genieten van de prachtige natuur. Het is ook een goed idee om wat lekkere hapjes en drankjes mee te nemen, zodat je onderweg kunt picknicken en genieten van de omgeving.

Een speurtocht met de auto op de Veluwe is een perfecte manier om te genieten van de natuur, samen te zijn met het gezin, te picknicken en te lachen!

Reserveer hier jullie autospeurtocht over de Veluwe