De leukste activiteiten op de Veluwe

Alle activiteiten

Activiteiten op de Veluwe

De Veluwe is een prachtige locatie om te overnachten en te genieten van de natuur en frisse lucht. Er zijn vele opties beschikbaar, variërend van hotels, bungalows, B&B’s, groepsaccommodaties tot campings. Of je nu op zoek bent naar luxe of een meer basic verblijf, er is voor elk wat wils.

Als je op zoek bent naar een hotel op de Veluwe, zijn er tal van mogelijkheden. Van bekende ketens tot kleinschalige boutique hotels, er is voor elk budget en elke stijl wel iets te vinden. Veel hotels bieden ook arrangementen aan, zoals fiets- of wandelarrangementen, waarbij je kunt genieten van de prachtige omgeving.

Een bungalow op de Veluwe is een geweldige optie voor families of groepen vrienden die samen willen verblijven. Er zijn diverse bungalowparken te vinden, van eenvoudig tot zeer luxe. Je kunt er genieten van de rust en natuur, terwijl je toch alle voorzieningen bij de hand hebt.

Een bed & breakfast op de Veluwe is een goede keuze voor wie op zoek is naar een persoonlijke sfeer en gastvrijheid. Vaak zijn deze accommodaties kleinschalig en kun je er genieten van een heerlijk ontbijt en persoonlijke tips van de gastheer of -vrouw.

Voor grotere groepen is een groepsaccommodatie op de Veluwe een ideale optie. Er zijn diverse accommodaties beschikbaar, variërend van eenvoudige kampeerboerderijen tot luxe vakantiehuizen. Het is een perfecte manier om samen te genieten van de natuur en elkaar.

Tot slot zijn er op de Veluwe ook diverse campings te vinden. Van basic campings tot luxe glamping opties, er is voor elk type kampeerder wel iets te vinden. Je kunt er genieten van de natuur en de rust, terwijl je toch alle voorzieningen bij de hand hebt.

Wild excursie Harderwijk

Gaan jullie mee met onze natuurgids? We wandelen door de bossen van Harderwijk en komen ook op een zeer uniek stuk van de Veluwe, de zandverstuiving. Ontdek de Veluwe op een unieke manier. 

Mountainbike clinic beginners

De Veluwe verkennen per mountainbike? Reserveer dan snel je plek voor de beginners clinic.  

Startpunt: Harderwijk

Autospeurtocht Noord Veluwe

Met jullie eigen auto kan je deze speurtocht rijden. Super leuk en leerzaam voor het hele gezin. Onderweg moeten jullie wel allerlei opdrachten uitvoeren zoals: foto’s maken of vragen beantwoorden.  

MTB Route Harderwijk

De MTB route Harderwijk kenmerkt zich door technische singletracks met pittige hoogteverschillen, mooie uitzichten over het Beekhuizerzand, de fraaie Leuvenumse bossen en de Leuvenumse beek.

Zwaartepunt van NL, Putten

Frans Storbeck, informaticus geoloog en wetenschappelijk medewerker aan de Gemeentelijke Universiteit van Amsterdam, berekende in 1984 het zwaartepunt van Nederland met de computer. Hij kwam met zijn berekeningen uit op de kilometercoördinaten 472.7 noord en 171.8 oost, gelegen binnen het grondgebied van de gemeente Putten.

Uitkijk toren, Kootwijkerzand

De uitkijktoren, gemaakt van cortenstaal, bereikt een hoogte van 13,5 meter en weegt 17.000 kilo. Een serieuze reus van staal dus. De kern van de toren bestaat uit 4 trappen en 2 bordessen; een kleinere halverwege de toren en een groter platform bovenop. Vanaf de top heb je 360 graden een fantastisch uitzicht over een van de grootste natuurgebieden van Nederland, de Veluwe.